مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در جوامع امروز وجود افرادي كه علم و مهارت لازم براي حل مشكلات قضايي و حقوقي را دارند لازم است. به همين دليل در دانشگاه‌ها رشته‌اي به نام حقوق تعريف شده است و علاقه‌مندان مي‌توانند در اين رشته به تحصيل بپردازند. وكالت و وكيل دادگستري‌شدن امري ساده نيست بلكه شرايط و محدوديت‌هاي خاص خود را دارد. وكلا معمولا حوزه‌هاي تخصصي خود را دارند از جمله وكيل خانواده، وكيل جزايي و كيفري، وكيل تجارت داخلي و خارجي، وكيل مالكيت فكري و … . در ادامه وكيل دادگستري را بهتر مي‌شناسيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

منبع : وكيل دادگستري كيست

 

وكيل

كسي است كه از طرف شخص ديگري اعم از حقيقي و حقوقي به موجب عقد وكالت و در محدوده اختياراتش قادر به دخالت در امور مالي و غير‌مالي فرد موكل مي‌شود.

وكالت

وكالت به معني واگذار كردن اختيارات و در اصطلاح حقوقي مأمور كردن شخصي به عنوان نائب براي انجام امور موكل است.

محدوده وكالت

وكالت مطلق: يعني ما شخصي را براي تمام امور خود اعم از مالي، غير‌مالي، اداري وكيل خود نماييم و در اين نوع وكالت، وكيل اختيار تام در خصوص امور موكل دارد.
وكالت مقيد: مورد وكالت مشخص است و وكيل بايد فقط در همان حوزه مشخص شده فعاليت كند مثل وكالت در طلاق.

وكالت در دعاوي

به موجب ماده 656 قانون مدني: وكالت عقدي است كه به موجب آن يكي از طرفين طرف ديگر را براي انجام امري نماينده خود قرار مي‌دهد مثل وكالت در فروش ماشين. اما هر شخصي نمي‌تواند به عنوان وكيل دادگستري در دعاوي حضور يابد.
قانون اساسي، انتخاب وكيل را به عنوان حق طرفين دعوا در همه دادگاه‌ها، مورد تاييد قرار داده است. حق انتخاب وكيل در دادگاه‌ها و شيوه اعمال آن، شرايط وكيل، قرارداد وكالت، و انقضاي وكالت به ترتيب مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكالت نامه عادي چيست را مطالعه نماييد.

حق و تكليف داشتن وكيل دادگستري و انتخاب آن

به موجب اصل 35 قانون اساسي طرفين دعوا حق دارند براي خود وكيل انتخاب كنند و اگر توانايي و استطاعت انتخاب وكيل را نداشته باشند بايد براي آن‌ها امكانات مناسب جهت تعيين وكيل مهيا گردد.
بنابراين، دارا بودن وكيل و انتخاب آن، در تمام دعاوي اعم از حقوقي و كيفري و در تمام دادگاه‌ها اعم از حقوقي و كيفري حق اصحاب دعواست و نه تنها ممانعت از اعمال اين حق، بلكه عدم حمايت در اعمال آن، مخالف قانون اساسي است. اشخاص، معمولا وكيل خود را شخصاً انتخاب مي‌نمايند. چنين وكيلي را مي توان وكيل قراردادي ناميد.

وكيل معاضدتي | وكيل دادگستري

اين تفكر كه استفاده از خدمات وكيل، حتي‌الامكان با انتخاب اصحاب دعوا، حق آن‌ها در همه دادگاه‌هاست، موجب گرديده كه ماده 31 قانون آيين دادرسي حق طرفين دعوا را در انتخاب و معرفي حداكثر دو نفر وكيل پيش‌بيني نمايد.

اما چون ممكن است اشخاص ذي‌حقي، به علت عدم‌تمكن مالي نتوانند اين حق را اعمال نمايند، به موجب ماده 24 قانون وكالت مصوب 1315 شمسي ((به كساني كه قدرت تأديه حق الوكاله ندارند…))حق داده است كه از كانون وكلا در اين خصوص تقاضاي معاضدت نمايند، كه در اين صورت با احراز اين شرط و اينكه دعوا مربوط به شخص تقاضا‌كننده باشد، كانون مكلف به معرفي وكيل معاضدتي است.

به منظور فراهم‌آوردن اين امكان كه ماده 23 قانون مزبور، وكلاي دادگستري را مكلف نموده كه همه ساله در سه دعواي حقوقي به عنوان معاضدت قبول وكالت نمايند. به موجب ماده 513 قانون جديد معسر پس از اثبات اعسار، موقتا از پرداخت حق‌الوكاله معاف مي‌شود.

وكيل تسخيري | وكيل دادگستري

در جرايم سنگيني چون اعدام قصاص رجم و حبس ابد چنانچه متهم قادر به اختيار وكيل نباشد دادگاه موظف است براي وي وكيل تسخيري بگيرد.

شرايط وكيل

شرايط وكيل را مي‌توان به دو دسته شرايط عمومي و شرايط اختصاصي تقسيم كرد.
شرايط عمومي: شرايطي كه به موجب قانون مدني هر وكيلي بايد دارا باشد و اختصاص به وكيل دعاوي ندارد.
شرايط اختصاصي: وكلاي طرفين،افزون بر شرايط عمومي بايد داراي شرايطي باشند كه قانون‌گذار براي وكالت در دادگاه‌ها مقرر نموده كه همان شرايط اختصاصي است.
وكلاي اصحاب دعوا بايد از بين وكلاي كانون وكلاي دادگستري يا وكلاي مركز مشاوران قوه قضاييه انتخاب گردند و استفاده از نمايندگان حقوقي نيز در محدوده مشخص مجاز است.

توصيه مي‌كنيم مقاله وكالت را مطالعه نماييد.

احراز وكالت

وكالت وكيل از موكل مي‌بايست در نظر دادگاه محرز باشد. چون تمام اعمال و دفاعيات وكيل در حق موكل انجام مي‌شود، وكالت وكيل بايد اثبات شود.

معمولا وكلا فرم‌هايي از پيش تهيه‌شده دارند كه موكل با امضاي آن فرد را به وكالت خود بر مي‌گزيند.
اگر وكالت در جلسه دادرسي داده شود، در اين صورت مراتب در صورت جلسه قيد و به امضاي موكل مي‌رسد. در اين وكالت نيز، چنانچه موكل مايل باشد مي‌تواند اختياراتي را به وكيل خود بدهد. بايد از دادگاه تقاضا نمايد در صورت‌جلسه نوشته شود.
اگر وكالت‌نامه غير‌رسمي در ايران تنظيم شده باشد صحت امضاي موكل در وكالت نامه، ممكن است توسط خود وكيل دادگستري در همان وكالت‌نامه تاييد شود.

چنانچه موكل در زندان باشد رييس زندان يا معاون وي بايد امضاء، مهر يا اثر انگشت موكل را در وكالت‌نامه تصديق نمايد. ساير مراجع و مقامات رسمي مانند دفتر دادگاه، اداره ثبت، دفتر اسناد رسمي و… نيز در ساير موارد مي‌توانند امضاي موكل را تصديق نمايند.
در صورتي كه وكالت در خارج از ايران داده شده باشد بايد به گواهي يكي از مامورين سياسي يا كنسولي جمهوري اسلامي ايران برسد. البته در صورتي كه وكالت‌نامه به وسيله مامورين كشور‌هاي خارجي تنظيم شده باشد، در محاكم ايران معتبر خواهد بود.

حدود اختيارات وكيل دادگستري

به موجب قانون وكالت در دادگاه‌ها شامل تمام اختيارات راجع به امر دادرسي جز آنچه را كه موكل صراحتا از حدود اختيارات وي خارج كرده مي‌شود. به موجب قانون: (( سوگند، شهادت، اقرار، لعان و ايلاء قابل توكيل به ديگري نمي‌باشد.))

امور زير در خصوص اختيارات وكيل بايد در وكالت‌نامه تصريح شود:
1)وكالت راجع به اعتراض به راي، تجديد نظر، فرجام‌خواهي و اعاده دادرسي
2)وكالت در مصالحه و سازش
3)وكالت در ادعاي جعل يا انكار و ترديد نسبت به سند طرف و استرداد سند
4)وكالت در تعيين جاعل
5)وكالت در ارجاع دعوا به داوري و تعيين داور
6)وكالت در توكيل
7)وكالت در دعواي خسارت
8)وكالت در جلب شخص ثالث و دفاع از دعواي ثالث
9)وكالت در ورود شخص ثالث و دفاع از دعواي ورود ثالث
10)وكالت در ادعاي اعسار

پايان وكالت

برابر ماده 678 قانون مدني وكالت به عزل موكل، استعفاي وكيل، فوت يا جنون وكيل يا موكل زايل مي‌شود .اين حكم، وكالت در دعاوي را نيز در بر مي‌گيرد. البته افزون بر راه هاي ياد‌شده، وكالت در دعاوي به راه هاي ديگر نيز ممكن است منتفي شود.

عزل وكيل

اگر موكل به دليل عدم‌رضايت از وكيل خود، وي را عزل نمايد، مكلف است مراتب را به دادگاه و وكيل معزول اطلاع دهد.
دادگاه پس از آگاهي از عزل وكيل، ديگر او را در امور راجع به دادرسي، وكيل نخواهد شناخت ولي تا قبل از آن اقدامات وكيل در حق موكل موثر خواهد بود.

استعفاي وكيل

استعفاي وكيل از راه‌هاي ديگر پايان وكالت است. استعفاي وكيل موجب تأخير دادرسي نخواهد شد، مگر اينكه دادگاه نياز به توضيح وكيل داشته باشد.
در صورتي كه وكيل استعفاي خود را به آگاهي دادگاه برساند دادگاه به موكل اخطار مي‌كند كه شخصا يا توسط وكيل جديد، دادرسي را تعقيب نمايد و دادرسي تا مراجعه موكل يا وكيل جديد حداكثر به مدت يك ماه متوقف مي‌شود.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص وكيل دادگستري، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد . كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون وكيل دادگستري پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

 

 

 

وكيل دات كام بهترين راه حل براي مشكلات حقوقي شما

 

 

 

 

منبع : وكيل دادگستري كيست

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/22  ] [ ۲۰ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب